Vona: ez a választás két generációnak dönti el a sorsát

A Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje hétfői csepeli lakossági fórumán megismételte: az április 8-i választás tétje az, hogy továbbra is kivándorlóország lesz-e Magyarország. Kijelentette: egy Jobbik-kormány legfontosabb célja az lesz, hogy itthon tartsák a magyar embereket, illetve olyan otthonteremtési program hozzanak létre, amely segít elindulni itthon a fiataloknak.

Vona Gábor azzal kezdte csepeli lakossági fórumát, hogy az elmúlt időszakban nyolc utcafórumából hetet zavartak meg jobbikosoknak álcázott provokátorok.

A forgatókönyv mindig ugyanaz: azzal vádolják a Jobbikot, hogy le akarja bontani a kerítést és migránsokat akar betelepíteni, olykor megszólalt egy müezzin hang is. A Jobbik elnöke szerint ezek

mind „gagyi, piti és szánalmas próbálkozások voltak”, és inkább csak ártottak a Fidesznek, ezért a kormánypártnak elkönyvelt mínusz két százalékot.

Azt is hozzátette, hogy a jobbikosok csak kérdezni szoktak járni fideszes fórumokra, ugyanakkor Orbán Viktor országnézésein ezt nem lehet megtenni, a miniszterelnök titokban járja az országot, és úgy találkozik fideszes irodistákkal, illetve előre megtervezett pr-rendezvényeken vesz részt.

Vona Gábor arról is beszélt, hogy nem szégyenli a Jobbik változását, szerinte az lenne szégyen, ha az elmúlt nyolc év nem sarkallta volna változásra a pártot. Ugyanis, mint elmondta: minden magyar embert képviselni akarnak.

Kitért a röviden a Jobbik programjára: a Jobbik kormányra kerülése esetén több pénzt fordítana az egészségügyre, az oktatásra, emelnék a nyugdíjakat, bevezetnék a férfiak nyugdíjra való jogosultságát 40 év munkaviszonyt követően, itthon tartanák a fiatalokat, rendeznék a devizahitelesek ügyét és megállítanák a korrupciót.

Vona Gábor hangsúlyozta: magyar szívvel védenék meg az országot, ami azt jelenti, hogy nem döntenék le a kerítést, sőt, újra felállítanák a határőrséget. Arra is felhívta a figyelmet: egyedül csak neki van papírja arról, hogy nem bontaná el a kerítést. (Múlt héten pénteken nyert meg egy pert a kormányzati bulvársajtó, a Ripost ellen, amelyet helyreigazításra köteleztek a témában.)

IFrameVona szerint a kormány úgy állítja be az ország védelmét, mintha Orbán Viktoron kívül mindenki más csak Soros-ügynök lenne. A Jobbik elnöke azt is elmondta, hogy pártja visszautasít mindenféle kvótát a migráció esetében. Azt a világkvótát is, amelyet éppen Orbán Viktort javasolt az ENSZ-ben. Vona arra is rávilágított, hogy a Fidesz szándékosan félelemet kelt az emberekben a migrációval kaapcsolatban, ez pedig „egy aljas, beteg manipuláció”. A Fidesz nem megoldani akarja amigrációt, hanem felhasználni.

A Jobbik az egészségügy mellett az oktatásra is többet költene. Vona elmondta: a GDP 7 százalékát költik Magyarországon az egészségügyre, miközben a fejlett országok átlaga 10 százalék. Úgy fogalmazott: a rendszer rossz, „a gyermekeinket nem a jövőre, hanem a múltra készítik fel”, és valójában az oktatás (és az egészségügy) számít egy no-go zónának, mely területkbe a kormány nem fektet pénzt. Hozzátette, hogy már a középiskolások is tüntetnek az oktatás rossz körölményei miatt, miközben a kormány Soros-ügynöknek nevezi őket.

Az elvándorlás kapcsán megjegyezte:

a lakossági fórumain sokan keresik meg azzal, hogy ha nem lesz változás, akkor elhagyják az országot.

Ez a legnyomasztóbb tétje a választásnak – tette hozzá. Vona Gábor szerint a választás minimum két generációnak eldönti a sorsát.

Kijelentette:

olyan otthonteremtési programot kell létrehozni, amely minden fiatalnak lehetőséget ad, hogy itthon elkezdhesse az életét.

Utalt rá, hogy Orbán Viktor korábban kalandvágynak nevezte a magyar fiatalok elvándorlását. A Jobbik elnöke leszögezte:

az elvándorlás nem a személyek szabad áramlásának nevezhető, hanem inkább kényszeráramlásnak.

A Jobbik elnöke kitért a béruniós kezdeményezés fontosságára, amit hiába indítottak el, és adtak oda a szakszervezeteknek, azok “négyszemközt fantasztikusnak” nevezték, majd mégsem éltek a lehetőséggel, mert „mit fog majd szólni hozzá Orbán Viktor”.

„Szégyen, hogy ezzel a kezdeményezéssel egyedül maradtunk”

– jelentette ki Vona. Hozzátette: a szakszervezetek nem képviselik igazán a munkavállalók érdekeit, de ezen a választás után változtatni kell, és le kell választani róluk a pártpolitikát.

A korrupció kapcsán – megemlítve a Kósa-ügyet, az FBI védett tanújáról kiszivárgott értesüléseket és Mészáros Lőrinc meggazdagodását – elmondta: elszámoltatásra van szükség, nem lehet várni vele, ezzel kell kezdeni, és ha bármilyen programot el akarnak indítani, ahhoz források is kellenek. „A korrupciót meg kell szüntetni” – szögezte le Vona Gábor. A hogyan esetében kifejtette: a mentelmi jogot el kell törölni, az elévülési időt el kell törölni, a titkosításokat fel kell oldani, az ügynökaktákat nyilvánosságra kell hozni, a vagyonnyilatkozatok helyett vagyonosodási vizsgálatokat kell bevezetni, Polt Péter helyett új legfőbb ügyész kell, román mintára létre kell hozni a korrupcióellenes ügyészséget, illetve csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez.

Megjelent az Alfahír oldalán!

Author: Nótin Tamás

újságíró/journalist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s