Vona Gábor Trumpról és Putyinról is beszélt a New York Times-nak

Vona Gábor örömmel fogadna egy megállapodást Donald Trump és Vlagyimir Putyin között. Múlt héten, az orosz elnök budapesti látogatása előtt a Jobbik elnöke interjút adott a New York Times-nak. A teljes beszélgetés nem került fel az amerikai lap oldalára, csak néhány bekezdésben utaltak a Vona Gáborral készített interjúra egy összefoglalóban, amiben az orosz-magyar viszonyt boncolgatták a szokásos liberális amerikai szemszögből.

A Jobbik elnöke a lapnak azt mondta, vegyes érzelmei vannak Donald Trump megválasztása kapcsán, és nem volt biztos abban, hogy komolyan lehet venni azt, amit Trump mond.

Vona Gábor cáfolta azt az állandó pletykát, hogy a Jobbik pénzt kapna Oroszországtól, és kormányzati propagandának nevezte a rosszindulatú találgatásokat. Ugyanakkor elmondta: a Jobbik örömmel fogadna egy megállapodást Donald Trump és Vlagyimir Putyin között.

„Mi csak örülni fogunk, ha az Egyesült Államok és Oroszország között javulnak a kapcsolatok”

– mondta a New York Times-nak a pártelnök. Hozzátette:

„Ha ebbe a megállapodásba beletartozna az új érdekszférák megteremtése Oroszország és a Nyugat számára, – amit Putyin nagyon szeretne –, még jobb.”

Vona Gábor az orosz elnök és a magyar miniszterelnök találkozója előtt a Facebook oldalán megosztott videóban beszélt arról, hogy miként látja az orosz-magyar kapcsolatokat.

„Én azt várom el, mint az ellenzék legerősebb pártjának a vezetője Orbán Viktortól és a Vlagyimir Putyinnal való találkozójától, hogy a lehető leghasznosabb megállapodásokat sikerüljön megkötni”

– mondta a Jobbik elnöke.

Vona Gábor szerint arra kell törekedni, hogy Magyarország szuverenitását megvédve, „az önállóságunkat biztosítva, de minél többet és jobbat tehessünk a saját honfitársaink, a magyar emberek javára”. Arról is beszélt, hogy Oroszország mellett más nagyhatalmakkal is jó kapcsolatokat kell kiépíteni.

Megjelent az Alfahír oldalán!

Author: Nótin Tamás

újságíró/journalist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s