Behódolás és meghajlás

Ismét az erőszak és a fenyegetettség árnyékában kezdődött az újév Németországban, de úgy tűnik, hogy a németek hozzáállása továbbra is ellentmondásos a migráció kezelése, illetve megítélése tekintetében. Mindezek pedig sötét jövőképet festenek „Német”ország számára.

„Felszólítottak minket, hogy tanuljunk meg arabul, nekik ugyanis nincs kedvük németül tanulni” – mondta egy névtelenséget kérő düsseldorfi járőr a Rheinischen Post című német lapnak. A rendőr még szilveszter éjszakáján találkozott össze egy migránsokból álló harmincfős csoporttal, akiknél petárda volt, ami Düsseldorfban tilos, ennek ellenére „a bevándorló kinézetű fiatalok” nem zavartatták magukat és kinevették az őket figyelmeztető járőrt. A migránsok egyértelműen a balhét keresték.

A Rheinischen Post több rendőrt is megszólaltatott, akik szilveszter éjszakáján szolgálatot láttak el. A beszámolók szerint a migránsok szervezetten érkezhettek Kölnbe. “Lehetetlenség volt ellenőrizni mindenkit” – mondta a német lapnak egy rendőr. A migránsok célja ismét az volt, hogy hasonlóan az egy évvel ezelőtti kölni tömeges erőszakhoz, sajátosan értelmezzék a szilveszteri „ünneplést és szórakozást”. Bár a német rendőrség nagy erőkkel készült, és több száz, főként afrikai migránst vettek őrizetbe, ez nem vigasz azoknak a nőknek, akiket a Willkommenskultur meghívottjai zaklattak. Ahogy Köln vagy Németország többi városának polgárai számára sem, akiknek a szilveszter összeforrt az erőszak miatti aggodalommal.

A teljes cikk elolvasható az Alfahír oldalán!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s